Jouw favorieten

Bekijk alle

Een mooie 8-daagse wandeltrektocht via de Dingle Way. Vanuit Camp wandel je in 8 dagen naar Cloghane en verblijf je in typisch Ierse B&B`s. Ontdek de indrukwekkende bergen, meren en stranden. Onderweg wandel je langs prachtige plekken, hutten, kerken en schilderachtige weilanden. Proef onderweg de verse visgerechten uit deze streek. De reizen worden georganiseerd in samenwerking met een gerenommeerde Ierse wandelspecialist, die er voor zorgt dat je bagage elke dag naar het volgende B&B wordt gebracht. Je verblijft in uitstekende B&B`s. Optioneel kun je de vluchten naar Cork bijboeken (zie online prijsopgave).

Vervoer

Je hebt bij deze reis de keuze uit dagelijkse vluchten met KLM of Aer Lingus  .

Reisduur 7 nachten
Bestemming Dingle
Vertrekken vanaf Camp

Hoogtepunten

Individuele wandeltocht via de Dingle Way vanuit Camp naar Cloghane met verblijf in B&B`s, incl. bagagevervoer.

Kaart Vergroten
vanaf € 788 per persoon
Bekijk prijsinformatie
050-3136000 Reis doorsturen per email Reis als PDF opslaan

Inleiding

Een mooie 8-daagse wandeltrektocht via de Dingle Way. Vanuit Camp wandel je in 8 dagen naar Cloghane en verblijf je in typisch Ierse B&B`s. Ontdek de indrukwekkende bergen, meren en stranden. Onderweg wandel je langs prachtige plekken, hutten, kerken en schilderachtige weilanden. Proef onderweg de verse visgerechten uit deze streek. De reizen worden georganiseerd in samenwerking met een gerenommeerde Ierse wandelspecialist, die er voor zorgt dat je bagage elke dag naar het volgende B&B wordt gebracht. Je verblijft in uitstekende B&B`s. Optioneel kun je de vluchten naar Cork bijboeken (zie online prijsopgave).

Vervoer

Je hebt bij deze reis de keuze uit dagelijkse vluchten met KLM of Aer Lingus  .

Reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Camp

Reis vanaf Cork via Tralee naar Camp per bus/treis of taxi (niet inbegrepen). Camp ligt aan de noordkust van het Dingle schiereiland, met uitzicht op de Tralee Bay. Het is een historische oversteek van Slieve Mish Mountains. De eerste kolonisten waren hier in 1700 voor Christus en maakten van Camp een nederzetting. Het plaatsje heeft veel kleur die je kan ontdekken tijdens een rondje lopen ter opwarming van de wandeltocht die komen gaat. Overnachting in Camp Village.

Dag 2: Camp naar Anascaul via Inch Strand (ca. 18,5km)

Vandaag wandel je naar het zuiden door het mooie veengebied van Slieve Mish. Naast het wilde veenlandschap wandel je ook door naaldbossen en stapels drogende turf. Ardroe Hill geeft uitzicht op de prachtige 8 kilometer zandduinen en het strand bij Inch. Je hebt zelfs uitzicht naar het zuiden op de Ring of Kerry en de hoogste bergketen van Ierland. Volg je Maum naar beneden, dan kom je in Annascaul. Stijgingen: 460 meter. Geschatte wandeltijd: 6 uur.

Dag 3: Anascaul naar Dingle (ca. 23 km)

Volg Acres Hill naar de overblijfselen van een kasteel uit de twaalfde eeuw, Minard Castle. Het kasteel is grotendeels verwoest door het leger van Cromwell in 1650, maar is leuk om te bezoeken. Wandel landinwaarts over de kleine wegen naar het spoordorpje Lispole. Onderweg kan je de zee ruiken van Dingle Bay en word je omringd door de Kerry Mountains. Vanuit het spoordorpje Lispole volg je de route en sla je voor je An Cnoc Maol Mor beklimt af voor de afdaling richting het stadje Dingle. Stijgingen: 560 meter. Geschatte wandeltijd: 7 uur. Overnachting in de stad Dingle.

Dag 4: Dingle naar Dunquin (ca. 25 km)

Via kleine weggetjes wandel je van Dingle naar Ventry. Daarna kom je langs een van de meest spectaculaire landschappen die je zou kunnen hopen te vinden. Wanneer je de haven van Ventry oversteekt, omgeef je jezelf langs fuchsia heggen en beklim je een oude track aan de voet van Mount Eagle. Vervolgens loopt de route naar Slea Head en de Blasket Islands. Dit is het meest westelijke punt van Europa, daarachter ligt Noord-Amerika. Stijgingen: 650 meter. Geschatte wandeltijd: 7 uur. Overnachting in het dorp Dunquin.

Dag 5: Dunquin naar Ballydavid (ca. 16 km)

Voordat je Dunquin verlaat, wordt er aangeraden om het Blasket Island Interpretative Centre te bezoeken. Het laat de geschiedenis van het leven op de Blasket Islands zien. De route volgt door de Noren genoemde Smerwick Harbour en een omweg brengt je naar Dun an Oir (het Ford van Goud), waar Italiaanse en Spaanse soldaten werden belegerd door troepen van Elizabeth 1 in 1580. De plaats die je vervolgens zult tegenkomen is Ballydavid, een bloeiende vissershaven waar nog elke dag Iers gesproken wordt. Stijgingen: 180 meter. Geschatte wandeltijd: 5 uur. Overnachting in Boherboy, nabij Ballydavid dorp of Feonanagh (3,5 kilometer van Ballydavid).

Dag 6: Ballydavid naar Cloghane (ca. 22km)

Vandaag begeef je je in de vroege christelijke beschaving, met wel 60 opmerkelijke locaties van culturele en religieuze ontwikkelingen tussen de vijfde en negende eeuw. Je wandelt omhoog naar Mas an Tiompan onder Mount Brandon, wat de op een na hoogste berg van Ierland is (950 meter). De afdaling naar Cloghane is avontuurlijk en geeft een prachtig uitzicht op een heldere dag. Stijgingen: 750 meter. Geschatte wandeltijd 8 uur. Overnachting in het dorp Cloghane.

Dag 7: Cloghane naar Camp (ca. 22 of 32 km)

Vanuit Cloghane volgt een wandeling langs de kust. Als je wilt, kan je helemaal rond Castlegregory of over de nek via Lough Gill. Vanuit het dorp Castlegregory kom je via turf- en kustpaden over een beklimming terug bij Camp. Stijgingen: 30 meter. Geschatte wandeltijd 6-8 uur. Overnachting in Camp Village.

Dag 8: Vertrek uit Camp

Er gaan geplande busdiensten van Camp naar Tralee of Cork voor verdere vervoersaansluitingen. Vanuit Cork kan je vliegen op Amsterdam.

Reisdetails

Vertrek:

Dagelijks van 1/4-31/10.

Zelf meenemen:

Goede waterdichte bergschoenen met enkelsteun(bij voorkeur van leer), regenkleding en een kleine rugzak. Aanbevolen wordt tevens: handschoenen, hoed of petje, zonnebrandcreme,muggenolie, thermosflesje en broodtrommel.

Conditie:

Het is belangrijk dat je in een fysiek redelijke conditie aan je wandelvakantie begint. Je dient er rekening mee te houden dat de wandelingen in Ierland soms voeren over rotsachtige of drassige ondergrond. Dagafstanden variëren van 18-25 km. De maximale hoogte die tijdens de wandelingen wordt bereikt is 450 m.

Op aanvraag is het ook mogelijk kortere of langere tours te boeken.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden:

Tot 42 dagen voor de aankomstdatum: 10% annuleringskosten
41-30 dagen voor de aankomstdatum: 30% annuleringskosten
29-15 dagen voor de aankomstdatum: 50% annuleringskosten
14-7 dagen voor de aankomstdatum: 75% annuleringskosten
6 of minder dagen voor aankomstdatum: 100% annuleringskosten

BOEKINGSINFORMATIE

Routebeschrijving

Bij onze Ierland reizen ontvang je bij je reispapieren een 72 pagina’s tellend boekje met nuttige reisinformatie en een uitgebreide beschrijving van alle bezienswaardigheden langs je route.

Opties

Het is mogelijk om (tot 8 weken voor vertrek) een optie te nemen op de vluchten voor een termijn van 5 werkdagen. Je kunt ons hiervoor een e- mail sturen of telefonisch contact opnemen. Op hotels en vakantiehuisjes kunnen meestal geen opties gegeven worden.

Prijsberekening

Als je een reis hebt gevonden klik je op het vakje ´Reis Boeken´ om de totale reissom te berekenen. Vervolgens geef je de vertrekdatum, aantal personen en de gewenste reisduur in. Daarna doorloop je in verschillende stappen je keuzes voor vervoer, autohuur, accommodatie, excursies en verzekeringen. Let op: als er een vierkantje () voor een reisonderdeel staat is dit een optioneel onderdeel, die je aan kunt vinken (bijv. voor een extra excursie of een annuleringsverzekering), waarna de prijs hiervoor verschijnt in het prijsoverzicht. Voor meer informatie over ieder reisonderdeel kun je klikken op de links.

Maatwerk offerte

Als je wil afwijken van de standaardreis (bijv. extra nachten of andere overnachtingsplaatsen) kunnen wij in veel gevallen een maatwerkofferte voor je maken. Stuur ons dan een e-mail met een exacte specificatie van je wensen, vertrekdatum, type huurauto, aantal personen etc.

Boekingsaanvraag

Als je de reis wil reserveren klik je onderaan het scherm op "Boek deze reis", waarna je de totale reissom ziet en of de reis uit voorraad geboekt kan worden of moet worden aangevraagd. In veel gevallen zal de reis moeten worden aangevraagd, hetgeen wil zeggen dat wij eerst bij de vervoerder en/of accommodatieverschaffer(s) moeten controleren of er nog plaats beschikbaar is. Let op: als je een boeking aanvraagt is dit niet vrijblijvend en kun je de boekingsaanvraag (indien de reis conform de aanvraag beschikbaar is) niet meer kosteloos annuleren. Indien beschikbaar maken wij een definitieve boeking voor je. Als alles is ingevuld klik je op "Deze reis reserveren/aanvragen, waarna onderaan een boekingsnummer verschijnt. Je ontvangt een bevestiging van de boekingsaanvraag op het opgegeven e-mail adres.

 

Paspoortnamen

Het is belangrijk dat de opgegeven namen overeenkomen met het paspoort van de reizigers, inclusief alleen de eerste volledige voornaam uit het paspoort. Gebruik dus geen roepnamen of de achternaam van je echtgenoot, want dit kan bij het inchecken voor de vlucht tot instapweigering leiden.

Vliegtarieven

Luchtvaartmaatschappijen werken met een flexibel prijssysteem, waarbij de prijs afhankelijk is van de bezetting van de gewenste vluchten op het moment van reserveren. Men heeft voor elke tariefklasse een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar. Het systeem komt er kortweg op neer dat hoe voller de vlucht raakt, des te hoger de vliegprijs wordt. Bij de prijsberekening gaan wij uit van het meest voordelige vliegtarief. Hier zit geen "real time" beschikbaarheid aan gekoppeld, dus zodra wij de boekingsaanvraag ontvangen gaan we na of dit tarief nog beschikbaar is en nemen in het geval van toeslagen eerst contact met je op, alvorens de accommodatie aan te vragen. In het hoogseizoen zijn de voordeligste plaatsen snel uitverkocht, dus daarom adviseren wij om zeer tijdig te reserveren. 

Duur aanvraag

Dit is afhankelijk van de periode en het type reis. Als je vroegtijdig boekt is de gemiddelde duur van een aanvraag voor een autorondreis 2-4 dagen. Voor reizen in het hoogseizoen en als je laat boekt kan de aanvraag tot ca. 7 dagen in beslag nemen, omdat veel accommodatie dan al volgeboekt is en wij andere hotels of huisjes moeten benaderen als alternatief.

Nota/bevestiging

Zodra alle reisonderdelen akkoord zijn ontvang je van ons een nota/bevestiging per e-mail. In het geval er sprake is van alternatieve accommodatie en/of prijswijzigingen wordt dit uiteraard met je overlegd. Als je niet akkoord gaat met de aangeboden alternatieven heb je het recht om alsnog af te zien van de reis.

Betaling

Zodra de reis is bevestigd ontvang je per e-mail de factuur. De aanbetaling bedraagt (tenzij anders vermeld) 20% van de reissom. De restant reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te worden voldaan, dus bij boeking binnen 6 weken voor vertrek moet de gehele reissom gelijk bij ontvangst van de nota worden betaald. Je krijgt geen nieuwe factuur of een herinnering voor de eindbetaling, dus hou zelf in de gaten dat de eindbetaling op tijd wordt overgemaakt.

Reispapieren

Na ontvangst van de volledige betaling ontvang je de reispapieren circa 10-14 dagen voor vertrek per post. 

Inbegrepen

De "vanaf" prijs is inclusief:

  • 7 nachten verblijf in goede B&B’s in kamers met douche/toilet, inclusief Iers ontbijt
  • Bagagevervoer tussen de B&B’s. Als je alleen reist is er een toeslag voor het bagagevoervoer.
  • Uitvoerige routebeschrijving, GPX Tracks, wandelkaarten en tips waar goed je kunt eten etc.
  • 24/7 Support Line.

Niet inbegrepen:

  • Andere maaltijden.
  • Entree voor bezienswaardigheden en excursies.
  • Vervoer van Cork naar het begin- en eindpunt Camp.

Optioneel:

  • Vluchten van Amsterdam naar Cork met KLM of Aer Lingus.
  • Verzekeringen. Wij adviseren een annuleringsverzekering en reisverzekering af te sluiten.

Als je de vluchten en/of verzekeringen wil bijboeken kun je deze onderdelen aanvinken in de online prijsopgave.

Voor boekingen via de website wordt eenmalig € 25 reserveringskosten berekend, een bijdrage voor het Calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking en een bijdrage voor het Garantiefonds Reisgelden (SGR) van € 5 per persoon.

Informatie Ierland

Bevolking en economie

Momenteel heeft het dunbevolkte Ierland ongeveer 5 miljoen inwoners. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford.

Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Lange tijd was Ierland het armste land van West Europa, waarvan de emigratie, waar Ierland om bekend stond, een symbool was. In de jaren 90 van de twintigste eeuw maakte Ierland echter een periode van hoge economische groei door (waardoor Ierland de bijnaam de Keltische Tijger kreeg), met in de periode 1995-2000 een gemiddelde jaarlijkse economische groei van 9,9 procent, waardoor Ierland thans tot de rijkste landen van de EU behoort. De Ierse economie is in de jaren 90 veranderd van een economie die georiënteerd was op landbouw in een dynamische exporteconomie van hightech producten en diensten.

Taal

De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men ook nog steeds Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

Religie

In de Ierse Republiek is het overgrote deel van de bevolking rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk. Beide groepen leven in de Ierse Republiek vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord Ierland, waar in het verleden veel conflicten zijn geweest tussen katholieken en protestanten, die bekend stonden als "The Troubles". Gelukkig behoren deze problemen al weer geruime tijd tot het verleden. In 1998 werd het Goede Vrijdag akkoord gesloten tussen de Britse regering, protestanten en katholieken, waarbij de IRA akkoord ging in het vervolg op een vreedzame manier haar doelen na te streven. De Britse regering beloofde op haar beurt om de rechten van de katholieke minderheid in Noord Ierland te beschermen.

Cultuur

De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoor je overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de bodhran ( een soort handtrommel), de viool en de tin whistle. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een Ceili kun je zelf proberen mee te dansen met de Ieren.



De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

Tijdsverschil

Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Paspoort

Nederlanders en Belgen dienen voor de Ierse Republiek in het bezit te zijn van een GELDIG paspoort of een Europese identiteitskaart. Voor Noord Ierland dien je vanaf 1/10/2021 te beschikken over een geldig paspoort; de Europese identiteitskaart wordt na deze datum niet meer geaccepteerd. Buitenlandse paspoorthouders adviseren wij dringend zelf na te gaan of er naast een paspoort evt. nog andere grensdo­cumenten vereist zijn, zoals een visum.

Geld

De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

Voltage

Het voltage in Ierland is 220 Volt. Je hebt wel een driepunts-verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

Klimaat

Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 5 tot 6 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 180-200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250-300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. Sneeuw komt slechts schaars voor in de wintermaanden. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

Roken

In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

Rijden in Ierland

In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouwde kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale hoofdwegen 80-100 km. , regionale wegen 60-80 km. en autosnelwegen 120 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter. Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille. Voor beginnend bestuurders met minder dan 2 jaar rijervaring geldt een limiet van 0,2 promille.

Alarmnummers

Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.

You Tube

Op het You Tube kanaal van Ierland Toerisme vind je veel leuke en informatieve video’s over de verschillende streken en bezienswaardigheden in Ierland.


Streekinformatie

Klik hier voor Zuid West Ierland
Klik hier voor Zuid Oost Ierland

Klik hier voor West Ierland

Klik hier voor Oost Ierland

Klik hier voor Noord Ierland

Klik hier voor Dublin

Klik hier voor Belfast

Handige Links

Landinformatie: www.ierland.nl

Informatie Dublin: www.visitdublin.com 

Informatie Belfast: www.visitbelfast.com

Dingle

Dingle Way 8-Daagse wandeltrektochten (individueel)

vanaf € 788 per persoon Bekijk prijsinformatie
BBI Travel

Kirsten

Klantenservice
050-3136000 Reis doorsturen per email Reis als PDF opslaan
vanaf € 788 per persoon